Ketjut

Polkupyörän ketju on yksi tärkeimmistä osista polkupyörän voimansiirrossa. Ketju välittää voiman pyörän navasta takapyörään, joten sen tulee olla kestävä ja kevyt. Laadukas ketju varmistaa polkupyörän sujuvan ja tehokkaan ajokokemuksen. VM Sport tarjoaa laajan valikoiman erilaisia ketjuja, jotka sopivat eri käyttötarkoituksiin ja pyörätyyppeihin. Valitse ketju, joka sopii polkupyörääsi ja huolehdi säännöllisestä huollosta, jotta voit nauttia tasaisesta ja mukavasta ajamisesta.

Polkupyörän ketjut

Polkupyörän ketju on yksi tärkeimmistä voimansiirron osista, sillä se siirtää voiman pyörän takanavan napalle. Ketjujen tulee olla kestäviä ja luotettavia, sillä niiden rikkoutuminen voi aiheuttaa vakavia ongelmia ajoneuvon hallinnassa.

Polkupyörän ketjuja on saatavilla eri levyisinä ja eri pituisina, jotta ne sopivat eri pyörämalleihin ja käyttötarpeisiin. Ketjut on yleensä valmistettu teräksestä tai korkealujuusteräksestä, ja ne on suunniteltu kestämään kulutusta ja rasitusta.

Ketjujen kunto on tärkeää pyöräilijän turvallisuuden kannalta. Ketjut tulisi tarkastaa säännöllisesti kulutuksen, kulumisen ja venymisen varalta, ja vaihtaa tarvittaessa uuteen. Ketjujen voitelu on myös tärkeää niiden kestävyyden ja toimivuuden kannalta.

Valikoimastamme löytyy laaja valikoima polkupyörän ketjuja eri valmistajilta ja eri hintaluokissa. Meiltä löydät ketjut kaikenlaisiin polkupyöriin, aina maastopyöristä maantiepyöriin ja sähköpyöriin. Olemme valinneet valikoimaamme vain laadukkaita ja kestäviä ketjuja, jotka tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen. Huomioithan, että ketjut tulee yleensä valita pyörän käyttötarkoituksen ja voimansiirron mukaan. Esimerkiksi maastopyörässä käytetään usein leveämpää ketjua kuin maantiepyörässä.

K: Kuinka usein polkupyörän ketju tulisi vaihtaa?
V: Ketjun vaihtoväli riippuu muun muassa pyöräilijän ajotavasta, sääolosuhteista ja ketjun kunnossapidosta. Yleisesti ottaen ketju tulisi vaihtaa noin 2000-5000 kilometrin ajon jälkeen tai kun ketju on venynyt noin 0,75 % alkuperäisestä pituudestaan.

K: Miten voin tarkistaa polkupyörän ketjun kunnon?
V: Ketjun kunnon voi tarkistaa käyttämällä ketjun mittaria tai mittanauhaa. Mittaamalla ketjun pituuden tietyltä määrältä lenkkejä ja vertaamalla sitä uuden ketjun pituuteen voi tarkistaa ketjun venymän. Ketjun venymä yli 0,75 % tarkoittaa yleensä sitä, että ketju tulisi vaihtaa.

K: Miksi ketju venyy ja miten sitä voi estää?
V: Ketju venyy käytössä ja myös esimerkiksi huonolla huollolla tai liiallisella voitelulla voi olla vaikutusta venymään. Ketjun venymistä voi estää huolehtimalla säännöllisesti sen kunnossapidosta ja vaihtamalla ketjun ajoissa. Lisäksi pyöräilijä voi välttää liiallista voitelua ja puhdistaa ketjun säännöllisesti.

Jos sinulla on enemmän kysyttävää polkupyörän ketjuista, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme löytämään sinulle sopivan ketjun ja vastaamme kaikkiin kysymyksiisi.