Electra

“Parin saksalaisen surffarin Kaliforniassa perustama pyörämerkki” ei varsinaisesti tee oikeutta Electralle, vaikka se paikkansa pitääkin. Electra on Benno Baenzigerin ja Jeano Erforthin lapsi, joka syntyi Etelä-Kalifornian auringon innoittamana ja joka ammentaa kunnioituksesta entisajan tunnistettavaan designiin. 1990-luvun alussa aika oli hieman ajanut perinteisten kruisereiden ohi eikä pyöräalalla oikein tapahtunut mitään. Benno ja Jeano olivat päättäneet muuttaa asian ja Electra tarjosikin amerikkalaisille mahdollisuuden hauskaan pyöräilyyn.

Brändinä Electra yhdistää taiteen, innovaation, tekniset ominaisuudet sekä suunnittelun ja muotoilun kokonaisuudeksi, joka nostaa vääjäämättä hymyn huulille. Vaikka pyörät suunnitellaan ja valmistetaan pieteetillä, pienimmätkin yksityiskohdat huomioiden, ei pyörillä ajamisen silti tarvitse olla niin totista ja vakavaa.

Jos olet kuullut Electrasta aiemminkin, saatat olla kuullut myös legendaarisesta Townie®-mallistosta. Tullessaan markkinoille vuonna 2003, mallisto loi samalla kokonaan uuden pyöräkategorian – mukavuuspyörän. Innovatiivinen runkomuotoilu mahdollisti jalan laskemisen maahan pysähtyessä kurottamatta – uudenlaista turvallisuutta ja hallittavuutta. Pieniä hienosäätöjä lukuunottamatta Townie® on edelleen se sama alkuperäisen vision mukainen pyörä, jonka Benno ja Jeano ideoivat.

2000-luvun alun ja nykypäivän väliin on mahtunut useita palkittuja pyörämalleja, joista osa nauttii jo keräilyesineen statuksesta. Yhtenä tärkeimmistä merkkipaaluista voidaan pitää Flat Foot Technology -runkomallille myönnettyä patenttia. Teknologia mahdollistaa pystyn ajoasennon, jossa jalka ojentuu asianmukaisesti polkiessa. Samalla se kuitenkin mahdollistaa jalkapohjan laskemisen maahan ilman nousemista pois satulasta. Flat Foot Technology on nykyäänkin käytössä Electran malleissa.

Ensimmäisen sähköpyöränsä Electra esitteli vuonna 2013, malli oli Townie Go!. Yksinkertainen ja mukava pyörä voitti lanseerauksensa jälkeen useita sähköpyöräpalkintoja. Vuonna 2014 esitelty Loft-malli on puolestaan kauniin yksinkertainen työmatkapyörä. Loft-mallit ovat edelleen Electran valikoimassa.

Electran uudet sähköpyörämallit, kuten Townie Go!, Vale Go! ja Townie Path Go! tarjoavat hauskan vaihtoehdon ihmisille, jotka eivät halua sitä perinteisintä pyörää, mutta haluavat silti päästä perille vaivattomasti ja mukavasti. Jos tahdot pyöräillä enemmän, pyöräillä hauskemmin ja erottua tyylillisesti, tutustu uuteen Electra-mallistoon. Yksilöllisyyttä ja tyyliä voit korostaa entisestään yhteensopivilla lisävarusteilla, kuten hienoilla koreilla, laukuilla ja vaikkapa soittokelloilla.