Polkupyörät

Tervetuloa polkupyörien erikoisliikkeeseen! Polkupyörä on verrattain yksinkertainen keksintö, mutta pyöräily on loistava keino hoitaa arkiaskareita, viettää aikaa perheen kanssa ja kohottaa kuntoa. Se, että liiketoimintamme on keskittynyt polkupyöriin tarkoittaa sitä että meillä on ollut mahdollisuus kasvattaa osaamistamme palvellaksemme sinua paremmin uuden pyöräsi, pyörähuollon ja lisävarusteiden suhteen.

Teemme yhteistyötä tunnettujen ja luotettavien pyörämerkkien kuten Trekin ja Scottin kanssa. Kaikki edustamamme merkit tarjoavat ensiluokkaisia polkupyöriä, joita uskallamme käsi sydämellä suositella. Valikoimastamme löydät polkupyöriä ikään ja taitotasoon katsomatta – saatavana on kaupunkipyöriä, sähköpyöriä, hybrideitä, etujousitettuja ja täysjousitettuja maastopyöriä, lastenpyöriä, nopeita maantiepyöriä ja huippusuosittuja monikäyttöisiä gravel-pyöriä.

 

Kaikki myymämme polkupyörät kootaan ajokuntoon, tarkastetaan ja säädetään huolellisesti ennen asiakkaalle luovutusta. Myös tilatessasi polkupyörän verkkokaupastamme, voit olla varma siitä, että uusi pyöräsi on käynyt mekaanikkojemme käsien kautta ja että pääset pyörän saatuasi ajamaan turvallisesti ja minimaalisella vaivalla. Voit koska tahansa kysyä meiltä polkupyöristä – piipahda liikkeessä, lähetä sähköpostia, soita tai laita viesti sosiaalisen median kanaviemme kautta. 

 

Uuden polkupyörän valinta merkkien ja mallien viidakossa voi joskus tuottaa päänvaivaa. Olemme koonneet alle muutamia polkupyöriin liittyviä yleisiä kysymyksiä.

 

Polkupyörät – Usein kysyttyä

 

K: Minkä pyörän ostaisin?

V: Aivan ensimmäiseksi sinun tulisi miettiä mihin käyttöön olet polkupyörää ostamassa. Ajatko kaupungissa, hiekkateillä, maantien laidassa, metsäpoluilla vai missä? Onko tarkoitus ajaa myös talvella? Tarvitseeko sinun kuljettaa tavaroita mukanasi? Yhdellä ja samalla pyörällä ei voi täydellisesti suoriutua kaikista ajotarpeista. Olemme koonneet polkupyöräpohdintasi tueksi pienen osto-oppaan, josta eri pyörätyyppien erot selviävät.

 

K: Mikä maastopyörä kannattaa ostaa?

V: Kuten minkä tahansa pyörän valinnassa, myös maastopyörä tulisi valita ensisijaisen käyttötarkoituksen mukaan. Et välttämättä halua perustason etujousitettua maastopyörää enduro- tai alamäkikisoihin etkä vastaavasti täysveristä alamäkipyörää päivien maastopyörävaellukselle tai yleiskäyttöön. Osto-oppaamme valottaa eri maastopyörätyyppien eroja ja niiden soveltuvuutta eri käyttöön.

 

K: Miten valita oikean kokoinen polkupyörä?

V: Polkupyörän koon valintaan vaikuttavat monet seikat. Ajajan kokonaispituus antaa hieman osviittaa, mutta meidät ihmiset on varustettu niin erilaisilla mittasuhteilla, että yleispätevää vastausta on vaikea antaa. Huomionarvoista on se, että polkupyörän korkeuden (satulan korkeus) lisäksi tulee koon valinnassa huomioida myös polkupyörän rungon pituus (etäisyys satulasta ohjaustankoon). Erityyppisten polkupyörien runkomitoituksissa myös painotetaan eri ominaisuuksia (mukavuus vs. suorituskyky) ja se luo myös yhden muuttujan koon valintaan. Jos suinkin mahdollista, varminta on tehdä valinta asiantuntevan pyöräliikkeen avustuksella ja kokeilla eri kokoja. Eron huomaa jo melko lyhyelläkin testilenkillä. Kaikkien polkupyörien ajoasento on jossain määrin hienosäädettävissä, joten kunhan koko on lähtökohtaisesti oikea, ihannesäädöt löytyvät varmasti.

 

K: Minkä kokoinen polkupyörä lapselle?

V: Lastenpyöristä puhuttaessa käytetään erottavana tekijänä nykyäänkin vielä rengaskokoa (16”, 20”, 24”) kun aikuisten polkupyörien kanssa puhutaan runkokoosta. Lastenpyörissä saatavilla on yleensä vain yksi runkokoko / malli, joten rengaskoolla kokojen erottaminen on jokseenkin perusteltua. Huomionarvoista on kuitenkin se, että eri valmistajien lastenpyörien runkomitoitukset poikkeavat toisistaan, joten samalla rengaskoolla varustetut erimalliset lastenpyörät voivat tarjota merkittävästi eri ajoasennon. Alla on suuntaa-antava taulukko lastenpyörien sopivuuksista, mutta kuten aikuisten polkupyörän valinnassakin, koeajo on aina suositeltavaa.

 

Lastenpyörä 12” | Ikä 2-3 vuotta | Pituus 90-99 cm

Lastenpyörä 16” | Ikä 4-6 vuotta | Pituus 100-122 cm

Lastenpyörä 20” | Ikä 5-8 vuotta | Pituus 114-130 cm

Lastenpyörä 24” | Ikä 8-11 vuotta | Pituus 124-145 cm

Lastenpyörä 26” | Ikä 10-12 vuotta | Pituus 142-155 cm