Lukkopolkimet - Maantie

Lukkopolkimet ovat tärkeä osa maantiepyöräilyä. Ne tarjoavat pyöräilijälle paremman pidon ja voimansiirron, jolloin polkemisesta tulee tehokkaampaa. Lukkopolkimissa on kiinnitysmekanismi, joka pitää kengän kiinni polkimessa, mikä mahdollistaa paremman voimansiirron ja tehokkaamman polkemisen. VM Sportin valikoimassa on lukkopolkimia monilta eri valmistajilta, joten voit valita omaan pyörääsi sopivimmat. Lisäksi lukkopolkimia on erilaisia, joissa on eri määrä liikkumisvapautta ja jännityksen säätöä, joten voit valita oman mukavuustason ja taitotason mukaan. Tutustu valikoimaamme ja löydä itsellesi sopivat lukkopolkimet.

Miksi lukkopolkimet?

K: Mitkä ovat lukkopolkimien edut verrattuna perinteisiin polkimiin?
V: Lukkopolkimien tärkein etu on se, että ne antavat paremman poljinvoiman siirron polkemisen aikana. Lukkopolkimien ansiosta jokainen poljaisu on tehokkaampi, sillä jalka ei liu'u polkimelta pois. Tämä tarkoittaa sitä, että pyöräilijä pystyy käyttämään enemmän voimaa polkemiseen, mikä voi parantaa ajon nopeutta ja tehokkuutta.

K: Miten lukkopolkimet asennetaan?
V: Lukkopolkimet asennetaan yleensä samalla tavalla kuin tavalliset polkimetkin. Ensin vanha poljin irrotetaan avaimella, jonka jälkeen uusi poljin asennetaan paikalleen ja kiristetään avaimella. Lukkopolkimien asennuksessa tärkeintä on varmistaa, että ne on asennettu oikein ja että ne ovat tarpeeksi tiukalla, jotta ne pysyvät paikallaan polkemisen aikana.

K: Tarvitsenko erityiset pyöräilykengät lukkopolkimien käyttöön?
V: Kyllä, lukkopolkimien käyttöön tarvitaan erityiset pyöräilykengät, joissa on sopivat kiinnikkeet. Pyöräilykengissä on kiinnitysmekanismi, joka lukittuu polkimen kiinnityskohtaan, jolloin jalka pysyy tukevasti polkimella kiinni. Lukkopolkimien käyttöön tarvitset siis sekä polkimet että pyöräilykengät.

K: Miten avaan ja suljen lukkopolkimen?
V: Lukkopolkimien avaaminen ja sulkeminen riippuu käytössä olevasta lukitusmekanismista. Yleisin lukitusmekanismi on kaksipuolinen SPD-mekanismi, joka avataan kääntämällä kantapäällä polkimen sisäänpäin ja nostamalla jalkaa ylöspäin. Lukkopolkimen sulkeminen tapahtuu kääntämällä kantapää ulospäin ja painamalla jalkaa alaspäin polkimelle.

K: Onko lukkopolkimien käyttö vaikeaa?
V: Lukkopolkimien käyttö voi tuntua aluksi hieman hankalalta, mutta kun tekniikan oppii, niiden käyttö on helppoa ja intuitiivista. Pyöräilijän kannattaa ensin harjoitella lukkopolkimien käyttöä rauhallisessa ympäristössä, jossa ei ole liikennettä. Lisäksi kannattaa varmistaa, että polkimet ja kengät ovat oikein asennettu ja että lukitusmekanismi on kunnolla suljettu.